tirsdag 31. august 2010

Dagens kake

- Krydderkake

Ingredienser
* 200 g smeltet smør
* 1 l kefir
* 500 g sukker
* 800 g hvetemel
* 4 ts natron
* 2 ts kanel
* 2 ts kardemomme
* 2 ts nellik

Fremgangsmåte
Smelt smør og rør inn kefir og sukker. Bland sammen resten av ingrediensene og rør inn i deigen.
Hell i en smurt/bakepapirkledt langpanne og stek i varm stekeovn 175 ºC i ca 40 min, på nederste rille. Avkjøl kaken litt før den tas ut av formen. Kaken holder seg saftig og myk uten frysing, men egner seg også godt til frysing.
Tips: Skjæres opp i biter og serveres naturell eller med litt pisket krem og bær ved siden av.

(Modifisert oppskrift fra Wenche i "God Morgen, Norge!" (TV2), kilde: http://snakk.klikk.no/Mat.)

1 kommentar:

mor sa...

Ser kjempegod ut - skulle gjerne ha smakt den :-)