fredag 6. august 2010

Dagens bær

- Moreller




















Norske moreller er i verdensklasse. En lang vekstsesong og lange, lyse dager gir gode bær. Saft og aroma eksploderer i munnen når du spiser modne, norske moreller!

Moreller eller søtkirsebær er svakt hjerteformet og har et karakteristisk hulrom ved stilkenden. Smaken er søt og saftig, med et hint av bitterhet. Skallet er glatt og lett skinnende, med rød til dyp rød, nesten sort farge. Fruktkjøttet er saftig med dypgul til rød farge. Moreller er kanskje aller best rett fra hånden. Fjerner du steinene, er de imidlertid gode til dessert, pai og terte også. Men vær obs på at ved oppvarming gir de fra seg mye væske.

Se etter bær som er fyldige og saftige, med skinnende skall og grønn stilk. Bærene plukkes og skal oppbevares med stilken på. Bærene modnes ikke etter høsting. Fargen vil variere med hvilken sort morell du kjøper. Bær som er veldig lyse i fargen er normalt ikke modne, men moreller er ikke alltid så mørke i fargen som kirsebær.

Moreller oppbevares best i kjøleskap ved 2-4º. Holbarheten er kort. Bærene bør ikke bli utsatt for store temperatursvingninger, da dette fremskynder modningen. (Kilde: www.bama.no)

Ingen kommentarer: