onsdag 4. august 2010

Dagens grønnsak

- Rabarbra




















Rabarbrastilker - syrlig og knasende - dyppet i litt sukker. Veldig enkelt, og samtidig både friskt og godt. Rabarbraen er i seg selv temmelig sur, så den trenger å søtes før bruk, men da blir den til gjengjeld meget god å spise, rå som kokt. Rabarbra er en plante med enorme blader som vokser på lange stilker. Disse varierer i fargen fra helt grønne til røde toner. Smaken er syrlig og de fleste spiser ikke rabarbra uten litt søtt ved siden av.

Rabarbrakompott eller -suppe er en herlig sommerdessert som både barn og voksne elsker. Kutt opp rabarbraen i biter og kok den i litt vann. Tilsett sukker og litt potet- eller maisennajevning og vips, så har du en ferdig dessert. Rå rabarbra, foruten å dyppe den i sukker, kan også brukes i salater, da helst i små biter. Skrell evt. av litt av skinnet, for det kan være litt seigt. Dette varierer imidlertid mellom ulike rabarbrasorter.

Stilkene skal være friske og sprø i både farge og konsistens. Unngå inntørkede og slappe rabarbrastilker. (Kilde: www.bama.no)

Ingen kommentarer: