lørdag 7. august 2010

Dagens bær

- Jordbær



















Norske jordbær - verdt å vente på! Det tar tid å få frem den gode smaken. Lange dager og kjølige netter er det som må til. Når alt klaffer, er de norske jordbærene verdens beste. Og aller best er de kanskje rørt med melis og servert med god vaniljeis!

Jordbærsesongen fra juli til august er en etterlengtet tid for oss nordmenn. Vi elsker de nydelige, røde og søte bærene. Tidligere måtte vi vente i spenning på den norske jordbærsesongen, men nå får du jordbær hele året. Spis derfor bær når du måtte ønske det, de passer til alle måltider. Frokost med bær og yoghurt, i smoothies, som mellommåltid og til dessert. Vi kan holde oss friske og antagelig yngre ved å spise rikelig med bær. Med denne kunnskapen er det kanskje ikke så dumt å øke inntaket av frukt og bær? (Kilde: www.bama.no)


Noe som er synd er at jordbærsesongen nå er godt som over pga mye regn.. :(

- Bringebær




















Små og sarte med dyprøde perler er bringebær nesten himmelsk. Stappfulle av vitaminer og antioksidanter! Bringebær er supermat! Full av vitaminer og antioksidanter. Nå er bringebær tilgjengelig hele året, spis derfor bringebær når du måtte ønske det, de passer til alle måltider. Frokost med bær og yoghurt, i smoothies, som mellommåltid og til dessert.

Bringebær er en favoritt for mange. De har en søt og fyldig smak. Hvert enkelt bær består av flere små frukter bestående av et frø dekket av rødt fruktkjøtt. En klase slike frukter utgjør et bringebær. Som så mange andre bær trenger bringebær ingen tilberedning. Bringebær er kanskje aller best naturell. Friske bringebær er anvendelig til alle slags desserter fra is, til kaker, pai og fruktsalater. Hvis du skal lage egen fruktsaus er bringebær, sammen med litt bjørnebær og blåbær, en fantastisk god saus til de fleste desserter og kaker. (Kilde: www.bama.no)

Ingen kommentarer: