(Kilde: http://dinmat.aftenposten.no)
Plommer finnes i over to tusen varianter og kommer i et fargespekter som er helt unikt. Fargen på skallet varierer fra gul til rød og dyp mørk blå – nesten sort. Størrelsen varierer også mye, avhengig av plommetype. Vanligvis er de runde, men de kan også være ovale eller ha en hjerteform. Fruktkjøttet er saftig og gult. Smaken er søt og mild.
Plommer kan spises naturell, i fruktsalater, kaker og i andre desserter. Plommer kan også brukes glaserte til ulike middagsretter.
Plommer skal være glatte i skinnet og bør helst ha et voksaktig lag. Da er de på sitt aller beste. Modne plommer skal være faste, men gi etter for et lett trykk. Harde plommer er umodne. Fargen skal være fyldig og frisk. Unngå frukter med mørke flekker, sprekker og andre skader. (Kilde: http://www.bama.no/eway/no/frukt/plommer/)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar