mandag 26. juli 2010

Dagens frukt

- Mango


















(Kilde: community.hotsauceblog.com)

Visste du at mango er den nest mest spiste frukten i verden – bare slått av banan? En fullmoden mango er saftig og deilig søt i smaken - og proppfull av antioksidanter! Perfekt som mellommåltid eller i ferskpresset juice og smoothies. Men pass på at den er spisemoden når du kjøper den!

Mango er en tropisk frukt med en søt, aromatisk og lett krydret smak. Det finnes mange typer mango, og de varierer i farge fra gul til grønn og rød. Mangoen du kjøper i Norge er vanligvis grønn, noen med innslag av rødt. Fruktkjøttet er friskt oransje. Mango blir fort overmoden og bør spises samme dag eller dagen etter du kjøper den. Når du kjøper mango, pass på at den er spisemoden. Den skal gi etter for et lett press når du holder den i hånden. Fargen på en mango har ikke noe med modenheten å gjøre.

Mango spises enklest som den er kuttet i terninger. Perfekt som et lite mellommåltid eller velsmakende start på dagen. Men mango passer også godt til salater og kjøtt og fisk for å tilføre sødme. Gjerne som en chutney eller salsa. Mango er mye brukt i det asiatiske, indiske og meksikanske kjøkken hvor den tilfører sødme og fremhever kryddersmaken i sterk mat.

Thaiene spiser frukt og drikker ferskpresset juice som mellommåltid hele døgnet! Kanskje det er derfor de har overskudd til å smile hele dagen? (Kilde: www.bama.no)

Ingen kommentarer: