søndag 19. september 2010

Gårsdagens middag

Lam med grønnsaker og potetstappe
(til 2 pers)

4 gulrøtter
1 rødløk
5 aromasopp
4 hvitløksfedd

- Kuttes opp i passende biter, krydres med salt, pepper og rosmarin.
- Stekes i en form i ovnen ca.45 min på 200 g)

2 skiver av marinert lammelår (kjøpte "ferske, marinerte lammelår i skiver fra Nordfjord" på REMA1000 :) )
6 cherrytomater

- Brun lammet i en panne på begge sider.
- Legg lammet og cherrytomatene på toppen av grønnsakene etter de har stått inni ca.30 min.

6 poteter
en klatt ekte smør
litt melk

- Skrelles og deles i terninger.
- Kokes til de er møre (det er kortere enn du tror).
- Mos potetene, bland i en klatt smør og melk til konsistensen er passe.
- Krydre med salt og pepper.

1-2 håndfuller rosenkål

- Kok opp vann, ha i salt og rosenkål.
- La rosenkålen trekke noen minutter til en er "al dente".

Til dette serverte jeg så Provence lammesaus fra TORO, og ripsgele.

Dette kan beskrives med to ord: Nam Nam..

Ingen kommentarer: