onsdag 4. august 2010

Dagens bær

- Bringebær




















Små og sarte med dyprøde perler er bringebær nesten himmelsk. Stappfulle av vitaminer og antioksidanter! Bringebær er supermat! Full av vitaminer og antioksidanter. Nå er bringebær tilgjengelig hele året, spis derfor bringebær når du måtte ønske det, de passer til alle måltider. Frokost med bær og yoghurt, i smoothies, som mellommåltid og til dessert.

Bringebær er en favoritt for mange. De har en søt og fyldig smak. Hvert enkelt bær består av flere små frukter bestående av et frø dekket av rødt fruktkjøtt. En klase slike frukter utgjør et bringebær. Som så mange andre bær trenger bringebær ingen tilberedning. Bringebær er kanskje aller best naturell. Friske bringebær er anvendelig til alle slags desserter fra is, til kaker, pai og fruktsalater. Hvis du skal lage egen fruktsaus er bringebær, sammen med litt bjørnebær og blåbær, en fantastisk god saus til de fleste desserter og kaker.

Bringebær er tilgjengelig i butikken hele året, men den norske sesongen er fra juli til august. Bringebær skal være jevne i fargen, og varierer fra ganske klarrød til dyp mørkerød. Bærene skal være faste og saftfulle, men tørre utenpå. Bringebær oppbevares best i kjøleskap ved 2-4 ºC. Holdbarheten er begrenset. (Kilde: www.bama.no)

Ingen kommentarer: